iOS 16: Så slår du på den haptiska funktionen för tangenbordet

av | aug 15, 2022 | Nyheter

I nya, kommande iOS 16 så har Apple lagt till en ny inställning som möjliggör ett haptiskt tangentbord på iPhone, vilket ger användaren haptiska vibrationer när de skriver med iPhones standardtangentbord.

Tredjeparts tangentbord har erbjudit användarna haptisk tangentbordsfunktion under en tid och med iOS 16 har Apple byggt in haptik i iPhones standardtangentbord för första gången. En ny inställning gör det möjligt att slå på vibrationer medan du skriver.

Det nya haptiska tangentbordet för iOS 16 är inaktiverat som standard men kan slås på snabbt via appen Inställningar.

Så aktiverar haptiskt tangentbord på iPhone med iOS 16

  • Öppna appen Inställningar och välj Ljud & Haptics från listan
  • Tryck på knappen för tangentbordsfeedback från menyn Ljud & Haptics
  • Tryck på knappen Haptic för att aktivera haptisk tangentbordsfeedback
  • Alternativt kan användare söka efter ordet “haptisk” i appen Inställningar för att hitta menyn Ljud & Haptics.

Klart!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian