HBO Max sparkar 70 producenter inför sammanslagning med Discovery

av | aug 16, 2022 | Nöje, TV och Film

Arbetet med att spara kostnader inom Warner Bros. Discovery fortsätter inför sammanslagningen med HBO Max och nu kommer uppgifter om att runt 70 anställda sägs upp inom HBO.

De flesta nedskärningarna ligger på streamingtjänstens sida, enligt Deadline. Uppsägningarna står för cirka 14 procent av personalen i de två divisionerna. Hårdast drabbas HBO Max dokumentäravdelning då det finns en motsvarande avdelning inom Discovery redan. Även HBO barnavdelning drabbas så det finns en liknande motsvarande avdelning inom Discovery.

Rykten

Även om det hade förekommit rykten om att besparingskraven även skulle drabba många av HBO Max originalprogram men det ser inte riktigt ut att vara fallet enligt The Hollywood Reporter. Enligt nyhetssajten så utökas sitt utbudet av egna produktioner även om det kommer att göras neddragningar vad gäller dokumentärer och barnprogram.

Skattelättnader

Warner Bros. Discovery lade nyligen ned Batgirl och Scoob!: Holiday Haunt; filmer som skulle vara exklusiva för HBO Max. Enligt rapporter lade företaget filmerna på hyllan till förmån för skattelättnader.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian