HBO Max och Discovery+ slås samman nästa år

av | aug 5, 2022

Discovery+ och HBO Max kommer att slås samman till en streamingtjänst under nästa år meddelar Warner. Sammanslagning i Sverige och Europa däremot kommer först 2024.

Det beskedet gavs i samband med en träff med investerare som arrangerades nyligen av Warner Brothers. Detaljer om plattformens namn, priser och innehåll kommer Warner att meddela senare. Tjänsten kommer att att erbjuda både on-demand och liveinnehåll. Det kommer även att erbjudas olika abbonnemangsformer, betald utan annonser, delvis annonsfinansierad och helt annonsfinasiserad. Huruvida de modellerna kommer att rullas ut globalt, när och vilka priser som kommer att bli aktuella ingick i det som Warner inte heller berättade om.

Tjänsten kommer att delas in i regioner och därför slås tjänsterna samman i Europa först 2024. Så vad händer då med HBO Max?

Tjänsten försvinner liksom appen och blir Discovery+. Anledningen till det uppges vara att Discovery+ har bättre tekniker en bättre app, och att HBO Max misslyckats med flera stora lanseringar, Sucession, Mayor of Easttown och Euphoria. För svenska abbonenter så innebär sammanslagningen att appen och varumärket HBO Max försvinner. Räkna inte heller med att “livet ut” erbjudandet som många hakade på när tjänsten lanserades i Sverige kommer att överleva sammanslagningen. Har du idag ett lågt abonnemangspris på HBO Max, och det är det många som har, så lär inte det erbjudandet följa med över till den nya tjänsten.

Sammanslagningar

Det finns flera sammanslagningar som är aktuella. Skyshowtime blir namnet på en ny tjänst där Paramount+, Sky, Universal Pictures, Peacock, Paramount Pictures, Nickelodeon NBC Universal och Showtime slås ihop till en enda streamingtjänst. Sedan beskedet om sammanslagningen, som det har sagts, kommer att ske under 2023, alltså i år, så har det varit tyst.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian