Här är de bästa tjänsterna för att kolla din uppkoppling

av | aug 9, 2022 | Tips & Råd

Plötsligt händer det – nätet går trögt, sidor laddar långsamt. Ofta går det över och du får tillbaka full kapacitet efter en kort stund men ibland kan det behöva göra en mätning av din uppkoppling för att kolla att den håller utlovad kapacitet.

Här är Mackens lista på bra tjänster för att testa din uppkoppling och/eller hemsida.

Bredbandskollen

Det här är säkert den mest använda sidan och tjänsten. Den är på svenska ich den sätter också betyg på din uppkoppling. Mycket användbar.

Speedcheck

Förutom en testfunktion så finns här mängder av goda råd för hur du felsöker en långsam uppkoppling.

Fast.com

Här är det inga krussiduller eller krångel – hoppa in på sidan så får du svar direkt.

TestMyNet

På TestMyNet kan du testa uppladdning, nedladdning och göra en automatiskt test för hela din uppkoppling.

InternetHealthTest

Här görs testen automatiskt mot en av deras närmaste servrar för att koppla uppkopplingen kortaste väg. Testen görs i fem delar vilket ger en bra överblick över kvalitet och kapacitet.

Starta om

Börjar ditt nät och din uppkoppling att ha försämrad kapacitet så börja med att kolla din utrustning. Det kanske är dags att starta om routern (om den har gått länge), kolla sladdar och anslutningar. Ligger felet utanför din kontroll så finns det inte så mycket mer du kan göra än att antingen vänta, se om felet rättar till sig eller så ringa din internetleverantör. Har du en 4G-uppkoppling så kan det vara en god ide att leta reda på en status-sida hos din leverantör där fel och störningar rapporteras. Då kan du ta reda på om du är ensam om att ha problem eller om det är ett större problem.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: