Hämta popcorn och läskeblask – nu har pajkastningen mellan Elon Musk och Twitter tagit fart

av | aug 5, 2022

Twitter har stämt Elon Musk och krävt att han ska fullfölja sitt bud på tjänsten på 44 miljarder dollar. En investerare har också stämt Elon Musk för att inte ha fullföljt budet. Elon Musk har stämt Twitter och kräver att få ut dokument och kommunikation och Twitter har stämt Elon Musk och Tesla för att få ut dokument och kommunikation.

Det är en mycket kort sammanfattning i de senaste turerna i en process som lär rulla på i flera år framöver om överklaganden, fler överklaganden, fler rättegångar och ännu fler överklaganden ska räknas in.

Bud

Elon Musk la som bekant ett bud på hela Twitter och sa sig beredd att betala 44 miljarder dollar för tjänsten. Detta sedan Twitter gjort allt de kunnat för att skrämma bort Musk. Elon Musk ville sen ha ut uppgifter om antalet falska konton och spamkonton och när han ansåg att han inte fick det så backade han ur hela affären. Till saken hör att mer än en finansanalytiker då hade funderat över om Elon Musk överhuvudtaget skulle kunna få ihop 44 miljarder dollar vilket är för att citera en okänd amerikansk filosof “a shitload of money”.

Twitter å sin sida hävdar att de släppte in Elon Musk i det allra heligaste – de interna analysverktygen vilket skulle ge Musk full tillgång till alla fakta, all statistik.

En av investerarna i Twitter har nu inlett en egen process mot Elon Musk sedan han anser att Musk skadat Twitters verksamhet och inte minst aktiekursen.

Stämningar

Elon Musks svar är att stämma Twitter och kräva att få ut dokument och kommunikation, SMS och epostmeddelanden, för att om möjligt och förhoppningsvis kunna styrka att Twitter inte ville lämna ut de verkliga siffrorna. Elon Musks egen tes är att upp mot 20 procent av alla konton på twitter är spam- eller falska konton. Twitter hävdar att det är mindre än 5 procent.

Twitter har i sin tur svarat med att stämma Elon Musk, Tesla och flera av Musks närmaste vänner för att få detsamma – dokument och kommunikation sannolikt för att försöka styrka att Elon Musk aldrig haft för avsikt att köpa Twitter.

Allt det här rullar på medan parterna kastar paj på varandra, verbalt, i sociala medier, i intervjuer och radio och tidningar och det är en konst som Elon Musk behärskar bättre än Twitter. Inte minst sedan Twitter företrädas av bolagets ledning medan Elon Musk kan göra det han är bäst på – att vara Elon Musk.

När kan den här cirkusen vara över då?

Ingen vet. Det finns två inslag i rättsprocessen som är viktiga – priset, 44 miljarder dollar och kravet att Musk ska fullfölja affären och sedan ett skadestånd på 1 miljard dollar som ska betala ut om Musk hoppar av affären, vilket han gjort.

Twitter kan vinna och tvinga fram ett köp, som då ska finansieras, eller så tvingas Elon Musk att betala skadeståndet på en miljard dollar.  Elon Musk kan komma ur affären, antingen utan att behöva betala vare sig 44 miljarder dollar eller 1 miljard dollar. Oavsett utgång så kommer ett domslut att följas av överklaganden.

Showen har bara börjat.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian