Fortitude – har varit världens säkraste plats, tills nu

av | aug 11, 2022 | Nöje, TV och Film

Fortitude är en liten plats, långt upp i norr, Svalbard, mitt i ingenstans. Här har inga grova våldsbrott inträffat, förrän nu.

Fortitude är en plats där du inte går ut utan ett gevär, där du inte får gå ut utan ett gevär, därför att här finns även isbjörnarna och vill det sig illa så står du på deras meny. Den lokala polisen Dan Anderssen (Richard Dormer) får ett mord på halsen som ska utredas tillsammans med en inrest polis från London, Stanely Morton (Stanley Tucci). Det blir deras uppgift att utreda mordet på professor Charlie Stoddart. Utredningen förenklas inte av den kulturkrock som blir följden av när en lokal polis, uppvuxen på platsen, möter storstadens polis som inte alltid har förståelse för hur saker och ting löses i Fortitude.

En exotiskt miljö räcker inte för att bära upp en tv-serie med undermåligt manus och en illa hanterad regissörsintsats. Däremot med goda skådespelare, ett bra manus så blir den annorlunda miljön något som tillför något extra och Fortitude är det senare – en riktigt bra, sevärd tv-serie som det dessutom finns flera säsonger av. Serien började att rulla redan 2015 på brittiska Sky. TV-serien lades ned 2018 och det blev sammanlagt 26 avsnitt.

I biroller finns Michael Gambon som Henry Tyson, Michelle Fairley som Freya Lennox och Dennis Quade (Michael lennox) dyker upp i serien längre fram. Det är överlag goda skådespelarinatser i en miljö som ska vara Svalbard men tv-serien spelades i själva verket in i Island.

Kan ses på:

HBO Max

Betyg

blank

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian