Dagboken 49: Inne på upploppet

av | aug 11, 2022 | Krönikor

Tack vare, eller kanske på grund av för varmt i luften och för lite vatten, så har jag haft tid att göra klar nya Magasin Macken. Det handlar alltså om flugfiske, eller uteblivet flugfiske på grund av att det är, har varit för varmt i luften, vattnet och det det har dessutom varit för lite av den senare varan, vatten.

Jag har alltså haft mer tid än vanlig för Macken och nu börjar det mesta vara klart och på plats. Alla avdelningarna är i stort sett klara. det återstår finputs för att korrigera en del smärre missar, inget stort. Förstasidan är klar med lite fler reklamplatser (pengarna ska in) och jag har haft tid att peta i sånt som det ibland inte ges tid för att peta i.

  • Typsnitten, rubriker och ingresser har korrigerats.
  • Radavstånd i rubriker, texter och ingresser har också justerats.
  • Bredden på texterna har justerats.

Jag har överhuvudtaget sett över hela designen, i alla avdelningarna som nu dessutom är färre. Menyn har kortats ned som en följd av det. Därmed är utseendet, designen, i stort klar och Magasin Macken ser nu, i alla fall i mina ögon, ut som ett magasin.

Innehållet

Dags att fokusera på innehållet och där kommer det inte att ske så stora förändringar. Politik och sport har plockats bort. Jag tyckte och kände att det blev lite väl spretigt, för många ämnen och då var det några ämnen som skulle plockas bort så det fick bli just de – politik och sport och flugfiske som plockades bort. TV. film och tv-serier har fått lite mer utrymme men sedan ligger fokus fortfarande på Apple, Apples produkter och livet som Apple-användare. Tanken är att vara ett slags livsstilsmagasin för Apple-folket men med en del ämnen som ligger lite utöver det vanliga. Macken är en blogg för vanliga användare och jag försöker att undvika att bli alltför teknisk och komplicerad. Säkerhet, övervakning och nätfrihet kommer fortsatt att ges stort utrymme då det är ämnen som ligger mig varmt om hjärtat.

Så se den nuvarande versionen som en beta-version, Magasin Macken har lämnat alpha-stadiet.

Har du synpunkter, sånt du tycker ska kunna göra bättre, sånt du inte vill se här ellr som du vill se – tveka inte, skriv en kommentar nedan.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

Senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian