Apple plockar bort text om “Hide My Email” från sin hemsida

av | aug 13, 2022 | Nyheter

Apple har plockat bort texter om att tjänsten “Hide My Email” kommer att fungera med tredjeparts-program och appar från sin hemsida – vilket kan tyda på att antingen kommer funktionen senare eller så har Apple bestämt att inte lansera funktionen för utomstående.

Fram till den 3 augusti så fanns texten kvar på Apples amerikanska hemsida:

3 augusti: En bit ned på sidan med alla funktioner och kommande funktioner så nämns möjligheten att döljs din epostadress – även i tredjepartsprogram.

Idag, den 12 augusti så har texten plockats bort:

blank

12 august: Nu är hela blocket borta och all text om iCloud+ är raderad.

Kommande funktioner

Då Apple praktiskt taget aldrig diskuterar kommande funktioner, utöver det som sägs under WWDC, så är det svårt att veta varför texten plockats bort vilket onekligen tyder på att funktionen också skjutits på framtiden. Funktionen är fortfarande listad på macOS Ventura-sidan i många andra länder men Apple är kända för att inte vara särskilt snabba med att uppdatera sin webbplats i andra regioner.

Hide My Email introducerades först på Mac med macOS Monterey förra året. Funktionen kan generera unika, slumpmässiga e-postadresser som automatiskt vidarebefordrar till din personliga inkorg så att du kan dölja din faktiska e-postadress för ökad integritet. På macOS Monterey är funktionen begränsad till Apple-appar som Safari och Mail.

Hide My Mail ingår i iCloud+ vilket betyder att du måste ha ett abonnemang på tjänsten som du betalar för.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian