Apple funderar på att placera annonser i appar och program

av | aug 15, 2022 | Nyheter

Apple kan börja att publicera annonser i flera av de appar som är förinstallerade på din iPhone och andra Apple-enheter, inklusive kartor, böcker och podcasts. Enligt en rapport från Bloombergs Mark Gurman har Apple internt testat sökannonser i Maps, som kan visa rekommendationer när du söker efter restauranger, butiker eller andra närliggande företag.

Apple använder redan en liknande reklammodell på App Store där utvecklare kan betala för att få sin app marknadsförd på en söksida kopplad till en viss fråga eller kategori. Gurman skriver att annonser i Maps kan fungera på samma sätt där företag kan betala för att visas högst upp i sökresultaten när användare anger vissa söktermer. Gurman tror också att Apple kan introducera annonser i sina egna Podcasts och Books-appar. Detta kan betyda att publicister kan köpa annonser eller betala för att få deras innehåll placerat högre i sökresultaten. Just nu är kartor, podcaster och böcker för närvarande annonsfria.

Rekommendationer

App Store har annonser på sökfliken idag och Gurman räknar med att Apple kommer att utöka mängden annonser i kombination med köpta rekommendationer. Det kan även inkludera AppleTV+ och Gurman utesluter inte att även Apple kan komma att lansera en streamingtjänst med ett billigare abonnemang än dagens, delvis annonsfinansierad.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian