Anonym läcka har stulit 4 TB data från israeliska Cellebrite

av | aug 5, 2022

Över 4 TB data har stulits från det israeliska företaget Cellebrite, ett företag som säljer produkter som kan användas för att hacka och ta sig in i mobila enheter, däribland Apple iPhone.

Den stulna informationen, drygt 4 TB data, har stulits av en okänd, anonym läcka. och har sedan lämnats över till DDoSecrets. Den läckta informationen är endast tillgänglig för forskare och journalister som kan få tillgång till informationen genom att begära att få access via Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), en ideell whistleblower-organisation.

Databasen och informationen finns i två delar, Cellebrite Mobilogy och Cellebrite Team Foundation Server och det kan handla dels en attack, dels att någon på insidan läckt informationen – två samtidiga incidenter. Det kan också vara så att attacken nedan möjliggjorts med hjälp av den information som läckts inifrån Cellebrite.

Knäcka

Cellebrite har gjort sig ett namn med att producera mjukvar och hårdvara som kan användas för att knäcka och ta sig in i mobilen enheter, även Apples iPhone.

Cellebrite hävdar att de kan låsa upp alla iPhone

Attack

I attacken riktad mot säkerhetskopieringsfiler för Cellebrite Team Foundation Server stals 430 GB data. Enligt uppgift har cirka 3,6 TB data läckt ut från Cellebrite Mobilogy. Den produkten används för enhetsdiagnostik, säkerhetskopiering av innehåll, överföring och återställning.

Den eller de som ligger bakom denna dataläcka är ännu inte identifierad och ingen cyberkriminell eller hackergrupp har tagit sitt ansvar. Hur datan stulits och hur attacken genomförs är inte heller känt.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian