Cellebrite hävdar att de kan låsa upp alla iPhone

av | jun 15, 2019

Israeliska Cellebrite hävdar att de nu kan knäcka och låsa upp alla iPhone och plocka ut den data de vill.

Cellebrites kundgrupp är främst polismyndigheter och företaget flera gånger tidigare lyckats att ta sig in i låsta iPhone och iPad.

Bypass or determine locks and perform a full file system extraction on any iOS device to get much more data than what is possible through logical extractions and other conventional means.

Gain access to 3rd party app data, chat conversations, downloaded emails and email attachments, deleted content and more, increase your chances of finding the incriminating evidence and bringing your case to a resolution.

Leken

Därmed lär den vanliga katt-och-råtta leken in ledas där Apple täpper till de buggar och säkerhetshål som de vet att Cellebrite använder för att ta sig in en låst enhet. Apple har vid flera tillfällen stängt ned jailbreak och liknande som kan användas för att låsa upp en iOS-enhet. Apple har också stoppat flera av de tekniska lösningar som använts.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian