Alex Jones fälls för förtal och ska betala 40 miljoner i skadestånd

av | aug 5, 2022

Alex Jones fälls för förtal och ska betala ett skadestånd på över 4 miljoner dollar, motsvarande drygt 40 miljoner svenska kronor.

Alex Jones har under flera år påstått att skolskjutningen i Sandy Hook i december 2012 var en bluff med betalade skådespelare och falska uppgifter om offer och anhöriga. Den här rättegången gällde en sexårig pojke var föräldrar skämt Alex Jones och de krävde ett skadestånd på 150 miljoner dollar, vilket stannade vid drygt 4 miljoner dollar.

Beslutet var det första i en serie potentiella fällande domar mot Alex Jones. På fredag kommer juryn att ge igenom bevisen för hur mycket Alex Jones nettovärde för att avgöra hur mycket som ska tilldelas föräldrarna i skadestånd.

Fler rättegångar

Nu väntar fler rättegångar och Jones står inför hotat om att få betala miljontals dollar under kommande skadeståndsmål. Flera anhöriga till offren i Sandy Hook har redan lämnat in stämningar riktade mot Alex Jones och hans plattform Infowars. Alex Jones har tidigare fällts i liknande mål i Texas och Connecticut.

Välkommen till konspirationernas högkvarter

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Nyaste
Äldsta Mest röstade
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Choke Nygren
9 dagar sedan

Det finns hopp om rättvisa i USA ändå – även om jag tycker skadeståndet var lite väl snålt. Tänker på vilken tragedi för de anhöriga att få höra att deras förlust av sina barn inte var sant.

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian