Nya MacBook Air M2 spöar en Mac Pro som kostar 50 000 mer

av | jul 10, 2022 | Nyheter

Testerna visar att det i stort sett inte är någon skillnad mellan MacBook Pro 13 M2 och MacBook Air M2 – precis som när det gäller de tidigare M1-modellerna.

Under skalet i MacBook Air M2 så sitter det i princip samma hårdvara som i MacBook Pro 13-tum M2. skillnaden är fläktarna i MacBook Pro som ska ge högre prestanda en längre period. MacBook Air M2 drar ned prestandan under tung beskattning om datorn börjar att bli varm, den saknar fläktar som bekant.

Single Core Multi Core
MacBook Air M1 1706 7420
MacBook Air M2 1899 8965

Apples egna uppgifter om att M2-kretsarna är har 12-20 procents bättre prestanda ser med andra ord att stämma.

Jämföra

Vill nu någon roa sig med att jämföra de här siffrorna med tidigare modeller av Apples datorer så är den senaste modellen av MacBook Air snabbare än Mac Pro med en 8-kärnig Intel Xeon W-processor – som kostar över 50 000 kronor mer. Datorkraften i en stor stationär dator ryms nu mera i en laptop med andra ord – i en dator utan fläktar.

5 1 rösta
Article Rating
2 Comments
Nyaste
Äldsta Mest röstade
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars-Åke Nygren
2 månader sedan

Ser fram emot mer tester när man belastar under längre tid – intressant hur mycket fläkten gör på prestandan.

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian