Nu finns publika testversioner att ladda ned och installera – och varför du inte ska göra det

av | jul 12, 2022 | Nyheter

Apple har nu släppt publika testversioner av nya kommande macOS Ventura, iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 och tvOS 16 som du kan ladda ned och installera – och varför du inte ska göra det.

Alla de här versionerna är stora uppdateringar, speciellt macOS och iOS/iPadOS. Det betyder att Apple introducerar och lanserar en rad stora nyheter i stan operativsystem som nu ska testköras. Även om det kan låta självklart så ha klart för dig att en testversion närmast garanterat kommer att ha buggar som kommer att leda till problem.

Buggar

Nej, det är inte nu du ska kontakta mig för att berätta att du laddat ned och installerat de nya betaversionerna och att allt fungerar som en dröm. Jag är inte intresserad och för övrigt så har du fel därför att om att allt fungerade så hade Apple förberett en lansering. Det som fungerar idag i denna första publika testversion kan sluta att fungera imorgon eller i nästa betaversion.

De färdiga versionen av de här operativsystemen kommer att lanseras senare i höst, kanske bort mot förvinter när det gäller macOS. Det är med andra ord ett gäng betaversioner kvar innan Apple anser att saker fungerar så bra att det är dags för en skarp version, en lansering. Fram till dess så är rådet att bara (och jag menar verkligen bara) installera betaversioner i enheter som du kan vara utan om de inte skulle fungera – testenheter.

Har du en dator över, en iPad eller kanske en gammal iPhone där du kan testa de här versionerna och är nyfiken så ska du absolut hoppa på betaprogrammet och testköra de nya versionerna. Apple kommer stegvis att lansera och lägga in nya funktioner och vill du hänga med i det som händer så är betatestande en bra väg att göra det.

Apple

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: