Macken har fluktat in:

Folkets tjänare – tv-serien som blev verklighet

av | jul 2, 2022 | TV- & FilmTipset

Det här är tv-serien som gjorde Volodymyr Zelenskyj till kändis och som slutade med att han blev – just det, president i Ukraina. Verkligheten överträffar dikten och på det Ryssland anfall på landet.

I centrum den blyge historieläraren Vasyl Holoborodko som lite av en slump blir landets president. en dag blir han nämligen förbannad, svär ve och förbannelse over de styrande i landet, oligarker och ett korrumperat system. Allt filmas i smyg och landar på sociala medier, där han blir viral – och vinner presidentvalet.

Roll

I rollen som president däremot så förväntas han lösa allehanda problem – inte minst den korruption som han protesterat mot så högljutt. Det finns vissa förväntningar på Vasyl Holoborodko och nu måste han leverera i en roll där han är allt annat än hemma. Tv-serien gav Volodymyr Zelensky ett kändisskap och en plattform som han förvaltade rätt väl – i verkligheten. Tre säsonger blev det från starten 2015. Volodymyr Zelensky vann som bekant presidentvalet 2019 och precis som i tv-serien så började han att ifrågasättas när Ryssland anföll Ukraina och saker handlade om överlevnad istället för politiska reformer.

TV-serie

Är det då en bra tv-serie eller den lever den helt och hållet på Zelenskys kändisskap?

Det är bra, bitsk, satir där det finns en hel del komiska fullträffar – exempelvis när en polis stoppar den nye presidents far för att han brutit mot trafikregler. När Holoborodkos pappa kliver ur bilen och vill veta vad det är fråga om inser polisen att han just stoppat den nye presidents far. Då kan det inte bli tal om några böter.

När resten av familjen dyker upp visar det sig att de har handlat med 100 procents rabatt.

Betyg

SVTPlay

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: