Macken har fluktat in:

Här är sommarens häftigaste actionfilm

av | jul 22, 2022 | TV- & FilmTipset

Vad får du för en budget på 200 miljoner dollar? Ett drygt två timmar långt action-epos med kända skådespelare, brinnande bilar, bomber, spårvagnar och så uppgörelser ansikte mot ansikte, indränkt i testosteron.

Det är action i kubik, macho, bomber och granater och drygt två timmar obruten fartfylld underhållning. The Gray Man bygger på en novell av Mark Greaney med samma namn. Med en budget på 200 miljoner dollar, med kända namn som Ryan Gosling, Chris Evans, Billy Bob Thornton och Ana de Armas så har Anthony och Joe Russo (regissörer) vävt samman en särdeles häftig actionrulle – om uttrycket tillåts.

Stryktålig

Historien är enkel, Chris Evans är “the bad guy” och i den genren så är han ovanligt skurkaktig och hänsynslös. Ryan Gosling är “the good guy”, tystlåten, hängiven och sjusärdeles stryktålig CIA-anställd. Här finns, naturligtvis, en korrumperad, chef, bevis som till varje pris ska hållas utanför offentligheten och allmänhetens kännedom. Ett minneskort som alla vill komma åt, inte det minsta komplicerat och sedan kastar du in så mycket bomber och granater som pengarna räcker till.

The Gray Man spelar i samma liga som Mission Impossible-filmerna, är mera våldsam än James Bond och har en hjälte som aldrig ger upp. Det är, för att sammanfatta det – en förbaskat bra och underhållande film.

Betyg

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: