Lästipset: VR stinker därför att det inte luktar

av | jul 31, 2022 | Lästips

VR STINKER FORTFARANDE, och dess stank har många toner. Det doftar av rika vita killar, som vilt överfinansiera och konsekvent överhyper den alltid-på-gränsen-till-ett-genombrottsteknologin. Den har en varaktig funk av förankrade privilegier, trots dess leverantörers påståenden att den främjar empati och inkludering.

Det är för dyrt och blir bara mer och mer. Metas och kryptogemenskapens satsningar på VR står för att göra VR mer ruttet. Vissa klagar också på att det luktar underbakat: I VR har ingen ben. Men kanske mer än något annat, metaversen stinker för att den inte luktar något.

Wired

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: