Lästipset: End-to-end kryptering får en central roll i självförsvar

av | jul 7, 2022

När aborter kan komma att kriminaliseras i mer än hälften av USA, har kryptering aldrig varit viktigare för skydd – och civil olydnad.

ETT ANTAL kursförändrande beslut i USA:s högsta domstol förra månaden – inklusive upphävandet av en konstitutionell rätt till abort och upphävandet av en hundraårig gräns för vissa skjutvapentillstånd – har aktivister och genomsnittliga amerikaner runt om i landet som väntar på konsekvenserna av rättigheter och integritet eftersom abort “utlöser lagar”, utökad tillgång till dolda transporttillstånd och andra bestämmelser förväntas träda i kraft i vissa stater. Och när människor som söker abort kämpar för att skydda sin digitala integritet och forskare lurar på förhållandet mellan aborttal och tekniska bestämmelser, har krypteringsförespråkare ett tydligt budskap: Tillgång till krypterade tjänster från början till slut i USA är viktigare än någonsin.

Wired

0 kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian