Instagramchefen bemöter kritiken – på Twitter

av | jul 27, 2022 | Socialt

Instagramchefen Adam Mosseri bemöter nu den kritik som tjänsten har fått sedan tjänsten ändrats för att ha mer fokus på video och bli mer lik TikTok – på Twitter.

Mosseri säger i klippet att stödet för foton kommer att finnas kvar men att Instagram kommer att satsa mer på videoklipp på sikt. Kritiken mot att inlägg från användare som du inte följer visas är att det är ”det mest effektiva och viktiga” sättet att hjälpa innehållsskapare nå en större publik.

Kritik

Instagram har fått hård kritik, inte minst från influensers, sedan tjänsten gjort ändringar där videoklipp (reel) sats i fokus. Protesterna har fått stöd av Kim Kardashian och hennes syster Kylie Jenner, de mest följda kvinnorna på Instagram, och det har arrangerats demonstrationer utanför Instagrams huvudkontor i New York.

I klippet, ovan, så medger Adam Mosseri att ändringarna kanske inte varit helt lyckade men att utvecklingsprocessen fortsätter och att Instagram tagit till sig av kritiken.

“Jag vill vara tydlig, det är inte bra ännu. Och vi måste få det till ett bra ställe om vi ska skicka det till resten av vår Instagram-community.”

Trots kritiken så kommer Instagram fortsätta att utveckla sin tjänst mot mera video och videoklipp.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian