Guide: Så slår du på SSH i din Mac

av | jul 9, 2022 | Tips & Råd

SSH kan användas för att ansluta till en annan Mac och har du inte något sådant behov så finns det heller ingen anledning att aktivera SSH – som är avslaget som standard. Har du däremot behov av att göra det  – här är Macken guide.

Aktiver av SSH-servern görs genom en inställningsjustering:

  • Dra ner  Apple-menyn och gå till “Systeminställningar”
  • Öppna inställningspanelen “Dela”
  • Markera rutan för “Fjärrinloggning” för att slå på SSH-servern på Mac
  • Valfritt men rekommenderas för alla som vill skapa en komplett skalupplevelse, markera rutan för “Tillåt full diskåtkomst för fjärranvändare”

Klart!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian