Facebook ger med sig och ger användarna en möjlighet att slopa den hatade algoritmen

av | jul 22, 2022 | Socialt

Nu ger Facebook med sig och kommer inom kort att rulla ut en uppdatering som gör det möjligt att slippa och hoppa över den förhatliga algoritmen som styr ditt flöde.

Snart kommer funktionen att få ett flöde helt i kronologisk ordning istället för ett styrt flöde där Facebook visar inlägg som tjänsten tror att du vill se. Twitter och Instagram har även de släppt kontrollen och givit användarna en möjlighet att ställa om sina flöden för att få dem i tidsordning. Nu följer Facebook efter och precis som övriga sociala tjänster så är det algoritmen som styr som standard – du som användare måste byta ut styrningen av flödet och välja kronologisk ordning.

Ändringarna kommer först i de officiella apparna för iOS och Android för att senare lanseras för webbversionen.

BuzzFeed News

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian