REPORTAGET

DuckDucks webbläsare tar sig – nu saknas i stort sett bara en enda sak

av | jul 31, 2022 | Reportage

DuckDuckGo utvecklar en egen webbläsare som bygger på WebKit i botten men som också har skyddet av din integritet och dina data som primärt fokus. Även om webbläsaren är tidigt i utvecklingen så är det snart bara en enda ska som saknas innan den faktiskt går att använda som huvudmotor i din Mac.

DuckDuckGos webbläsare är nu uppe på version 0.27 vilket är ett tydligt tecken på att det är en bit kvar. Trots det så har jag den som sekundär, min andra webbläsare, när jag sitter och jobbar. Jag kör allt som oftast utveckling, programmering, design och annat i en annan webbläsare sömn Safari. Huvudsakligen därför att i min Safari så har jag en del plugins som finns där för att blockera datatrålarna ute på nätet. Min Safari är ganska nedslängd och restriktiv vilket inte är önskvärt när du sitter och bygger saker.

Snabbare

Så därför har jag en webbläsare till som används vid byggen av hemsidor, nätbutiker och annat. Fram till nu så har det varit Brave men då DuckDuckGo är påvisbart snabbare och inte behöver ladda om hela verktyget en gång sedan allts lästs in så har den fått fall undan, tillsvidare. Jag bygger, tester och kör alltså det mesta av det jag bygger i DuckDuckGo och när allt är klart, eller hyggligt klart så testkörs allt i övriga webbläsare.

Hade det inte varit för en detalj, en funktion som saknas så had jag kunnat tänka mig att byta webbläsare ett tag – som en test. DuckDuckGO saknar en rad med favoriter – de webbplatser som du besöker ofta och i mitt fall så är det en “dealbreaker”. När den funktionen väl kommer så kommer jag att byta webbläsare – ett tag, en längre test för att se om DuckDukGo håller måttet och om den är lika integrerad i macOS som Safari.

Väntelista

Webbläsaren är förnärvarande inte släppt publikt men du kan anmäla dig till en väntelista och sedan får du tillgång till DuckDuckGo och kan installera den i din Mac.

Så här gör du:

  • Ladda ner DuckDuckGo-mobilappen (eller uppdatera till den senaste versionen)
  • Öppna Inställningar > DuckDuckGo för skrivbordet (i avsnittet “Mer från DuckDuckGo”).
  • Klicka på “Gå med i den privata väntelistan.”
  • När du får en inbjudningskod får du ett meddelande från appen. Meddelandet tar dig till en inbjudningskod och en länk till nedladdningssidan som ska öppnas på din stationära/bärbara dator.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian