Därför har alla svenska serier och filmer plockats bort från HBO Max

av | jul 5, 2022 | Nöje, TV och Film

Svenska Lust hade premiär på HBO Max för bara fyra månader sedan – nu har den plockats bort från streamingtjänsten när HBO Max ska spara pengar

HBO Max ska spara tre miljarder dollar och som ett led i den omfattande besparingsplanen så har en rad lokala produktioner, tv-serier och filmer plockats bort – däribland alla svenska produktioner.

Det här betyder att svenska Lust, som hade premiär för bara fyra ,månader sedan har plockats biort tillsammans med Björnstad, Lukas Modyssons film Gösta. Danska produktioner har också försvunnit från HBO Max som Kamikaze och norska Beforeigners.

Sparkrav

Enligt amerikanska mediauppgifter så handlar det om sparkrav föranledda av sammanslagningen av Discovery Inc. och Warner Media. HBO Max ska spara, tillsammans med övriga, runt tre miljarder dollar vilket lett till att alla nordiska produktioner, egenproducerade och inköpta nu inte finns kvar på HBO Max längre. Flera planerade inspelningar har även stoppats och det är oklart vad som kommer att hända med nästan färdiga produktioner – om de kommer att säljas eller om de kommer att visas på streamingtjänsten.

Det finns inte heller några uppgifter om, eller i så fall när, de nordiska produktioner kommer tillbaka på HBO Max.

HBO Max stoppar inspelningar i Sverige – Lust plockas bort

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian