Du ser dem överallt, New York Yankees kepsar, tröjor och en massa andra reklamprylar. Jag har ett par tröjor, kepsar men jag bär dem av en helt annan anledning. New York Yankees är mitt lag och det är ett lag som just nu bombar – Big Time!

Bombning I baseball är inte riktigt det du tror. Det handlar om hastighet, hur hårt du slår och hur hårt du träffar bollen – bomber. I en professionell sport där allt mäts, allt, och allt blir statistik så slår inget lag i den amerikanska basebollen hårdare än mitt Yankees. De spelar också bättre baseboll än på länge.

146 kilometer i timmen

Just nu, i skrivande stund så har Yankees samlat ihop 98 homeruns på 60 matcher. Det är 14 fler än något annat lag i ligan. Det finns om, sagt statistik på allt och i snitt så träffar Yankees bollen och skicka iväg den i en hastighet av 90.6 miles i timmen. Det är nära 146 kilometer i timmen i snitt. I USA så handlar allt om tv, repriser och som sagt, statistik.

Rekord

När Giancarlo Stanton klev fram för att slå i lördags så skickade han iväg bollen i 120 miles i timmen, håll i dig nu – det är över 193 kilometer i timmen. Bollen landade på andra sidan av spelplanen, på andra etaget upp på läktaren. Hastigheten är en tangering av ett liknande slag och rekord – hans eget.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x