Twitter kommer att ge Elon Musk tillgång till hela Twitters flöde av inlägg och konton

av | jun 9, 2022 | Socialt

Elon Musk har hotat att dra sig ur affären, köpet av Twitter, om den sociala tjänsten inte kan visa att antalet spam- och falska konton understiger de 5 procent som Twitter själva uppger. Nu har twitter svarat med att ge Elon Musik tillgång till hela Twitters flöde.

Twitter går nu Elon Musks tillmötes när det gäller Musks kram om att få mer data ioch information om Twitters flöde och antal konton. Enligt The Washington Post planerar företaget att ge miljardären full tillgång till sin så kallade “firehose”, vilket är en en intern databas som innehåller detaljer om de mer än 500 miljoner tweets som postas till tjänsten varje dag. Förutom att visa en realtidsregistrering av vad som händer på Twitter när som helst, innehåller databasen också information om konton som har åtkomst till plattformen.

väsentligt brott

Efter att Twitter accepterat Musks bud på 44 miljarder dollar i april meddelade Elon Musk i maj att affären var “satt på is” på grund av oro han hade för falska konton. Twitter har konsekvent hävdat att bots representerar mindre än fem procent av dess dagliga användare. Ett antal och en siffra som Musk säger att han vill bekräfta innan han går vidare med affären. I måndags så dök nya dokument upp, inlämnade till den amerikanska myndigheter SEC,  där Musk via sina advokater anklagar Twitter för att ha begått ett “väsentligt brott” mot avtalet genom att inte lämna ut den begärda informationen.

Värdera

Antalet falska konton och sparkonton är väsentligt när det handlar om att värdera Twitter. Musks krav på Twitter har också tolkats som ett sätta att antingen få ned priset på Twitter, alternativt komma ur affären utan att tvingas att betala stora skadestånd.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian