REPORTAGET

Tuffa krav: Fem tränare har fått sparken i NHL

av | jun 7, 2022 | Reportage

Bruce Cassidy (Boston) blur den femte tränaren som får sparken efter säsongen och han har sällskap av Jeff Blashill (Detroit), Mike Yeo (Philadelphia), Barry Trotz (NY Islanders) och Peter DeBoer (Vegas).

Bruce Cassidy får sparken efter det att Boston Bruins åkt ut i första omgången av NHL-slutspelet och här räcker inte ett CV som innehåller sex raka slutspel och en final 2019. Detsamma gäller flera av de tränare som nu har fått gå, inklusive Barry Trotz som vände ett lag på dekis till att bli en utmanare om Stanley Cup. Ett Islanders som två år i rad pressat de regerande mästarna Tampa Bay Lightnings till direkt avgörande matcher. Trotz vann Stanley Cup med Washington innan han skrev på för New York Islanders och på ett enda år vände han från att vara det lag som släppt in mest mål till ett lag som släppte in minst mål.

– Efter att ha arbetat med Bruce i 14 år så var det här ett extremt svårt beslut. Jag vill tacka och uppmärksamma Bruce för allt jobb och alla framgångar han haft i Bruins organisation, säger Bostons general manager Don Sweeney i ett uttalande.

Detroit kickade Jeff Blashill efter 11 år i klubben och efter 7 år som lagets tränare. Mike Yeo tog över som tränare för Philadelphia Flyers. Ett kamikazeuppdrag då Flyers sparkat tre tränare på fyra år. Peter DeBoer kämpade med skador men lyckades inte föra Las Vegas Knight till slutspel och fick då gå. Det är hårda, tuffa krav för att leda ett lag i NHL men samtidigt så är det i stort sett samma karuselll om här hemma i SHL – sparkade tränare får ganska omgående nytt jobb.

Barry Trotz lär snart presenteras om ny tränare för antingen Philadelphia Flyers, Winnipeg, Vegas eller Detroit. Samtliga de lagen har anmält sitt intresse för Trotz tjänster. Under tiden så har hans adept och tidigare andretränare Lane Lambert över jobbet som ny tränare för New York Islanders. Lambert har jobbat tillsammans med Trotz i en lång rad av år och hans spelfilosofi skiljer sig inte i stort från Barry Trotz. New York Islanders lär utifrån det knappast jobba in ett nytt spelsystem eller spela på ett särskilt avvikande sätt under den säsong som kommer.

Under tiden är frågan vilken tränare som blir nummer sex i raden av sparkade tränare.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: