Truth Socials vägran att använda Amazons nätverk ledde till långa förseningar

av | jun 30, 2022 | Socialt

Donald Trump gillar Inte Washington post och eftersom tidningen ägs av Jeff Bezos så gillar Inte Trump Jeff Bezos heller. Bezos äger som bekant Amazon och därför ville Trump inte använda Amazons nät för sin sociala tjänst Truth Social vilket är en delförklaring till alla tekniska problem som tjänsten dras med.

Tycker du att det liknar “katten på råttan” så är det en korrekt iakttagelse men förutom Amazon så kan praktiskt taget alla de stora teknikbolagen läggas till – Trump gillar inte någon av dem. Donald Trump och hans bolag har då försökt att bygga en stor social mediatjänst utan att använda “Big Tech” – något som är allt annat än enkelt för det finns inte särskilt gott om leverantörer som kan leverera den här typen av lagringstjänster, lastbalansering, effektiv rotting och på toppen av det har ett fullt ut skalbar nät och lagring.

Tekniska termer

Hänger du inte med alla tekniska termer så gör det ingenting – ska du bygga stort så finns det inte så många leverantörer att välja mellan och väljer du bort alla de stora teknikbolagen så väljer du bort alla tänkbara lösningar och det är det Truth Social har gjort.

Trump Media & Technology Group (TMTG) har kämpat för att utveckla sin sociala medieplattform sedan grundandet i februari 2021 och då dess chefer har försökt undvika potentiella företagspartners och anställda som uppfattas som politiskt liberala i en Silicon Valley-baserad industri som är snett till vänster, så har det skapat problem uppger tre personer med kunskap om dess verksamhet.

Känslan är ömsesidig: Många ingenjörer och teknikföretag kommer inte att överväga att arbeta med ett Trump-företag, enligt två av dessa personer, två ytterligare källor med kunskap om satsningen och en anmälan den 16 maj till Securities and Exchange Commission från investeringsbolaget som planerar att gå samman med TMTG, Digital World Acquisition Corp eller DWAC. Den ömsesidiga motviljan har kraftigt begränsat poolen av talanger och företagspartners som är tillgängliga för att hjälpa TMTG bygga ett konkurrenskraftigt socialt nätverk på en ambitiös tidslinje.

Reuters

Silicon Valley

Truth Social vill inte samarbeta med de stora amerikanska teknikbolagen, vill inte anställa folk som är verksamma i Silicon Valley och vill inte ha anställda som kan anses att vara något annat än pålitligt konservativa. Kunniga tekniker, utvecklare och designers vill å sin sida inte jobba med Trump.

Då är det lite av uppförsbacke om du ska utveckla en ny, stor utmanare till Twitter.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian