Apple har lämnat in en patentansökan för en trådlösa laddare, inbyggd direkt i en MacBook. En trådlös laddare som skulle kunna placeras vid sidan av styrplattan.

Du kan ladda en iPhone eller en iPhone redan idag – men med sladd eller med en ansluten trådlös laddningsplatta. Det nya är en inbyggd trådlös ldaddingsplatta.

En bärbar dator inkluderar en bildskärmsdel som innefattar en bildskärm och en basdel som är vridbart kopplad till bildskärmsdelen. Basdelen kan innefatta ett bottenhölje och ett topphölje, utformat av ett dielektriskt material, kopplat till bottenhöljet. Det övre höljet kan inkludera ett toppelement som definierar en övre yta av basdelen och en sidovägg utformad i ett stycke med toppelementet och definierar en sidoyta av basdelen. Den bärbara datorn kan också inkludera ett avkänningssystem innefattande ett första avkänningssystem konfigurerat att bestämma en plats för en beröringsingång applicerad på den övre ytan av basdelen och ett andra avkänningssystem konfigurerat för att bestämma en kraft av beröringsingången.

Apples patentansökan

Ladda

Du skulle alltså kunna lägga din iPhone vid sidan av styrplattan, och ladda den. Laddningsfunktionen skulle även kunna ha stöd för AirPods och Apple Watch.

Kom nu ihåg att Apple årligen lämnar in ett mycket stort antal patentansökningar. Merparten av dem resulterar inte i vare sig någon produkt eller tjänst. Med det sagt – en patentansökan av den här sorten visar i alla fall att Apple funderar på, och högst sannolikt även har testat att ladda enheter, direkt via en MacBook.

5 1 rösta
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x