Donald Trump fick veta av sin egen justitieminister William Barr att hans påstående om att valet stulits från var skitsnack. Trots det så gav han aidn advokater olater order om att överklaga snart sagt alla valresultat och inte ens efter drygt 80-talet avslag så backar Trump. Hans egen dotter Ivanka Trump tror inte på honom och det finns inte tillstymmelse mail bevis att ett omfattande valfusk skulle ha berövat Trump segern i valet 2020 men Trump fortsätter att upprepa den uppenbara lögnen.

Donald Trumps senaste kommentarer kommer via den egna sociala mediatjänsten Truth Social där han hyllar de som stormade Kapitolium och ett 12 sidor långt brev där han i stort sett upprepar sina grundlösa anklagelser om valfusk:

Democrats created the narrative of January 6th to detract from the much larger and more important truth that the 2020 Election was Rigged and Stolen. Politicians from both parties, but mostly the Democrats, worked in conjunction with corporate elitists to strip Americans of our right to elect our own leaders. To do so, corrupt officials violated their own state laws.

The separation of powers is designed to make sure that no officials become dictators by granting the authority to make laws with the legislature and execute laws with the executive branch. No one office should have complete power. It must be separated among different offices. In 2020, separation of powers went out the window. The state executive branch, in both red and blue states, decided to completely ignore state laws, make up their own rules, and execute them. In other words, they became the little dictators our Constitution was designed to prevent.

Statement-by-Trump-1

Konstitutionen

Trump åberopar konstitutionen flera gånger i sitt brev, samma grundlag som han med till alla till buds stående medel försökte runda och åsidosätta – vilket det till skillnad fråpn Trump grundlösa anklagelser finns bevis för. Vittnesmål och inspelade telefonsamtal där Trump själv ringer upp ansvariga för rösträkningar och valet och ber dem hitta 11 000 röster ytterligare. Du kan själv lyssna på samtalet nedan mellan Brad Raffensperger, ansvarig för valet i Georgia, och Trump.


Trump ber Brad Raffensperger att räkna om rösterna, hitta 11 700 fler röster och han använder även valet av senatorerna Kelly Loeffler och David Perdue, republikaner, som påtryckning för att få sin vilja igenom – utropas som segrare i Georgia.

Till saken hör att Brad Raffensperger är republikan.

Åtal

Än har kongressens utskott, som utreder händerna runt den 6 januari 2021, inte sagt eller antytt att Donald Trump själv kan komma att åtalas men det är en uppfattning som nu börjar att få visst fäste bland politiska analytiker och experter. Därmed inte sagt att det är där utredningen, som har svagt stöd bland ledande republikaner, kommer att landa. Det ska också tilläggas att det är långt till ett åtal av Trump själv och ribban, den juridiska ribban, för ett åtal ligger högt. Åklagarna måste kunna bevisa att Trump hade för avsikt att starta ett upprop, upplopp den 6 januari, vilket är svårt.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x