Rykte: Bara iPhone Pro-modellerna kommer att ha A16-processorn

av | jun 2, 2022 | Nyheter

Nya uppgifter gör gällande att bara iPhone Pro-modellerna kommer att få den nya A16-processorn – uppgifterna är nu inte helt nya. Analytikern Ming-Chi Kou har tidigare uppgivit att Apple har planer på att göra ändringar i tillverkningsprocessen inför de nya modellerna.

Det är snarare så att det kommer nya, uppgifter som stöder Ming-Chi Kuos tidigare uppgifter vilket talar för att Appels sätt att klara bristen på kretsar är att utöka minnet i nuvarande A15-processorn från 4 till 6 GB och sedan använda den i standardmodellerna för nya iPhone 14. Pro-modellerna får sedan den helt nya A16-processorn.

Notera att Ming-Chi Kuo lämnade dessa uppgifter redan i mars i år. De nya uppgifterna kommer från Trendforce, analytiker.

Dramatik

Prestandamässigt så är det ingen större dramatik i beslutet, om det nu blir så att Apple “återanvänder” en äldre processor, utökar minneskapacitet och använder den i standardmodellerna. Även om Apple alltid visar upp imponerande statistik som ska visa hur mycket snabbare den nya processorn är i jämförelse med föregångaren så brukar det mera praktiskt, under användande, visa sig vara rätt liten skillnad.

Vilken generation en processor tillhör är inte helt avgörande för prestandan. Apples M1-kretsar bygger exempelvis till stora delar på A14-processorn men har fler kärnor, CPU, och fler grafikkärnor, GPU, vilket ger hög prestanda trots att generationsmässigt så är det en processor som ligger två generationer efter nya, kommande A16.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian