Macken tittar på: For All Mankind – säsong 3 – nu satsar vi på att nå Mars

av | jun 10, 2022 | Nöje, TV och Film

Nu finns den tredje säsongen av Apples egen science fiction-serie For All Mankind på AppleTV+ – Macken har kollat in den nya säsongen.

Appels alternativa rymdhistoria rullar vidare med sin tredje säsong. Svenske Joel Kinnaman har fortfarande en av de bärande rollerna som Ed Baldwin, nu chef för NASAs rymdprogram.

Tidslinje

For All Mankind utspelar sig i en alternativ tid där Sovjet satte den första människan på månen vilket utlöser en intensiv rymdkapplöpning och en rad andra förändringar från den historia vi känner till. Det är alltså en helt påhittad alternativ rymdhistoria och tidslinje som spelas upp.

De två första säsongerna handlade om spänningar mellan USA och Sovjetunionen och om direkta strider på månens yta. Den nya säsongen hoppar framåt till början av nittiotalet och en ny tid, då tre separata grupper tävlar om vem som blir den första att nå Mars; NASA, deras ryska motsvarigheter och ett teknikföretag som heter Helios finns med i kapplöpningen. Helios gåtfulla grundare, Dev Ayesa ( Edi Gathegi), har länge varit fascinerad av rymden (hörde jag någon säga Elon Musk?). I kampen att försöka slå sina rivaler till den röda planeten, så tas genvägar som ibland kommer att visa sig vara mer än riskfyllda.

Verklighet

För alla science fiction-fans, och vi är många, så är For All Mankind, en kittlande historia med sina inslag av verklighet blandade med rena hittade delar. Det är välgjort, välspelat – hög kvalitet som alltid när Apple är inblandade.

For All Mankind – AppleTV+

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian