Hot Zone handler om det oundvikliga – nästa pandemi, nästa virus och mäta farliga virus. I takt med att vi avverkar tropiska skogar, leker Gud i laboratorier och försöker framställa dödliga biologiska vapen så kommer det en attack.

Hot Zone är den innersta inneslutningen i de lab som hanterar livsfarliga virus och bakterier. Det är där du jobbar iförd en heltäckande rymddräkt och dit bara ett litet fåtal har tillträde. TV-serien, nu inne på sina andra säsong startar med Ebola, den fruktade blödarfebern som det inte finns något botemedel mot. I den andra säsongen så handlar det om mjältbrand, lika farligt som smittsamt och relativt billigt att framställa vilket gjort det till ett biologiskt vapen.

Även om tv-serien är påhittad så bygger den på verkliga händelser och den är baserad på etablerad vetenskap med National Geographic som en av producenterna. Du hittar tv-serien på Disney+.

Hot Zone – Disney+

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x