Stephen Strange, kirurgen och magikern  (Benedict Cumberbatch), har mardrömmar. Han drömmer en tonårsflicka America (Xochitl Gomez) i en annan dimension.

En dag så står hon där framför honom, på riktigt. Hon är på flykt undan en massa monster och otäckheter som skickats av Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), jo, hon från Wandavision.

Dr Strange in the Multiverse of Madness skulle bli Marvels skräckfilm sas det under inspelningen men Sami Rami har valt att inte gå riktigt så långt. Det finns skräckinslag men  när det drar ihop sig till action så är det virtuellt rätt storslagna scener för det mesta. Detta här är trots allt Marvel och det är trots allt superhjältar i kubik.

Det är ett stycke välgjord underhållning även om det har börjat att gå lite inflation i det här med alla olika dimensioner. Vilken av alla olika dimensioner är verkligheten och hur bestämmer superhjältarna vad som är vad? Det är frågor som kan hålla en vaken på nätterna, förutom Dr Strange då som sover och drömmer mardrömmar.

Naturligtvis brakar et loss på riktigt när Dr Strange ställs mot Scarlet Witch, öga mot öga och naturligtvis så blir det en slags cliffhanger på slutet som öppnar för en film till – fast inte nödvändigtvis med Dr Strange i huvudrollen. För det är ju så med Marvels filmer numera, de är om inte gränsöverskidande så filmöverskridande. Ett filmslut med en superhjälte kan inleda en ny film med en annan superhjälte.

Betyg

Det är en stark trea ska tilläggas.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x