Är namnet inte bekant så har Aaron Sorkin skrivit manus till The West Wing, Vita Huset i Sverige. Han har skrivit manus till The News Room, A Few Good Men, Mollys Game och en rad filmer och tv-serier. Han är demokraten som gick över till republikanerna och som är en stenhård kritiker av allt som hör Trump-eran till.

Sorkin är känd för sina blixtsnabba replikskiften och för att ofta använda det som kallas “walk and talk” – en längre dilog medan skådespelarna går. Alla som sett Vita Huset vet hur mycket av händelserna som faktiskt utspelar sig i husets alla korridorer och medan de medverkande går.

Påläst

Aaron Sorkin är alltid påläst. Han studerar det han ska skriva om in i minsta detalj och The News Room har hyllats för sina korrekta beskrivningar av hur en redaktion fungerar och The West Wing har sagts vara den tv-serie om makten och Vita Huset som ligget närmast verkligheten. The West Wing har för övrigt sagts vara världens bästa tv-serie mer än en gång.

Sorkin har sitt eget sätt att väva samman ett manus och i mina ögon så är han världens manusförfattare – mot honom i The Talks intervju.

The Talks

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x