REPORTAGET

Islanders fortsätter att städa – assisterande tränare får sparken

av | jun 10, 2022 | Reportage

New York Islanders fortsätter att städa i ledningen. Under torsdagen så fick John Gruden och Jim Hiller, assisterande tränare, sparken.

Det betyder att den nye huvudtränaren Lane Lambert nu har tre assisterande tränarplatser att fylla – den tredje platsen är titeln som associerad tränare som han själv hade innan han blev befordrad. Vad som ska hända med målvaktschefen Mitch Korn och målvaktstränaren Piero Grecos har ännu inte meddelats.

John Gruden kom till New York Islanders samtidigt som Barry Trotz 2018, Jim Hiller anställdes 2019 och ingen av dem hade arbetat med Barry Trotz innan de kom till Islanders organisation.

Sparka

Lou Lamoriello överraskade alla och tog beslutet att sparka Trotz efter en katastrofal säsong, där laget slutade 37-35-10 och missade slutspelet för första gången sedan 2018. Efter en tids spekulationer så utsågs Lane Lambert som ny huvudtränare för New York Islanders. Nu återstår att se vilka tre assisterande tränare som kommer att anställas och vilka spelare som Islanders kommer att försöka att ge sig in i kampen om att få med i laget.

Lou Lamoriello har tidigare flaggat för att det kan bli aktuellt med spelaraffärer under sommaren, inför den kommande säsongen, för att stärka lagets offensiv.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: