REPORTAGET

Här är fler prylar och tjänster som Apple tänker ta död på

av | jun 25, 2022 | Reportage

Varje gång Apple lanserar en ny version av IOS och macOS så är det en del appar, funktioner och tjänster som för stryka på foten och som kommer att upptäcka att nu har de fått en ny konkurrent i form av en inbyggd funktion i Appels operativsystem. Det kallas “sherlocked” och det händer varje år – liksom i år.

Här är de appar och funktioner som Apple ”Sherlocked” under sin senaste keynote

Här är flera saker som Apple dödade under sina senaste keynote:

CarPlay

Det dröjer kanske en bit in på nästa år innan den nya versionen av CarPlay lanseras. Innan dess så bör du veta att det förmodligen inte är en bra idé att investera i bolag som utvecklar GPS-appar för bilar, navigeringssystem och liknande funktioner. En hel del av det kommer i nästa version av CarPlay.

Meddelandeappar

Meddelandeppar och tjänster där du kan ändra och redigera i dina meddelanden i efterhand lär också få det tufft sedan iOS 16 lanseras. Då kommer som bekant allt det inbyggt.

Mäta sömn

Sömn är en viktig del av din hälsa och i macOS och iOS nästa versioner kommer sömnmätning, inbyggt.

Träning

Träning är viktig för många av oss och Apple har stigit byggt ut sina funktioner i sin Aktivitetsapp. Snart kommer ännu fler funktioner.

Bildredigering

Photos/Bilder får fler funktioner för att redigera, ändra, lägga till filter i dina bilder. Sammantaget så handlar det om så många möjligheter att de flesta av oss förmodligen inte kommer att använda någon annan app eller funktion.

Låsskärmen

Alla appar som utvecklats för att kunna förändra startskärmen kommer att låsa ut av alla inbyggda funktionerna i iOS 16.

Fokus

Få eller inga appar och tjänster kan idag konkurrera med inbyggda Fokus. I iOS 16 kommer ännu fler styrfunktioner för att få en tillvaro där påminnelser och notiser visas när du vill och på det sätt som du vill.

Mail

Mail som kan redigera si efterhand, korrigeras i efterhand och som kan skickas på utsatta tider – kommer i de nya versionerna.

Diktering

Använder du diktering idag så kan du glädjas åt att det kommer me smarta funktioner framöver. Utvecklar du spana program och tjänster så ducka – nu blir det ännu tuffare.

Smarta hem

Home görs om i de kommande versionerna – enklare, mer översikt och lättare att ansluta smarta saker.

Väder

Kommer till iPad så du behöver ingen app för det utöver det som följer med.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian