Dags att kika på den bästa datorn för de allra flesta, efter att ha tittat på den bästa datorn för studenten och proffset. Nu är det dags att plocka fram det bästa valet, datorn som funkar för flertalet av oss användare. Här är Magasin Mackens guide.

Mitt råd är att välja bort en stationär dator – om det inte handlar om en ren familjedator – men även om det gör det så är en bärbar dator den mest flexibla lösningen.

Utgångspunkten är att hitta den bästa och smartaste kompromissen – en dator som uppfyller de flesta kraven och som kan balansera bra prestanda, bra batteritid och i övrigt uppfyller en rad andra krav.

Mackens val
MacBook Air M1
  • Apple M1‑chip med 8‑kärnig processor, 7‑kärnig grafikprocessor, 16‑kärnig Neural Engine
  • 16 GB enhetligt minne
  • 1 TB SSD-lagring
  • 13‑tums Retina-skärm med True Tone
  • Två Thunderbolt-/usb 4-portar
  • 30 W usb-c-strömadapter
  • Bakbelyst Magic Keyboard med Touch ID – svenskt
Pris: 20 495 kronor

Här balanseras prestanda, batteritid, lagring och flexibilitet till ett pris som ligger 3 500 kronor under nya MacBook Air M2. Det du får offra är 12-18 procent prestanda. Det är skillnaden mellan M1 och M2. För det får du en dator som du kan ansluta till en extern bildskärm, du kan plocka loss den och ta den med dig på resan med svårslagen batteritid, runt 18 immar och den räcker och klarar det mesta, även lite tyngre arbetsuppgifter.

4 1 rösta
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x