Facebooks kursändring att gå från ett nyhetsflöde och istället satsa på videoklipp a´la TikTok kan komma tt kosta en rad tidningar och medier miljoner, dollar.

Idag betalar Facebook New York Times, Wall Street Journal, Washington Post och flera andra stora amerikanska medier flera miljoner dollar, årligen i ersättningar för att mediernas nyheter finns med på den sociala mediatjänsten.

The company has paid average annual fees of more than $15 million to the Washington Post, just over $20 million to the New York Times , and more than $10 million to The Wall Street Journal, according to people familiar with the matter. The Journal fee is part of a broader Facebook News deal largely negotiated by parent company Dow Jones & Co., including annual compensation worth more than $20 million, people familiar with the partnership said.

Wall Street Journal (betalvägg)

Ändringar
Nu vill Facebook lägga om kursen och göra ändringar i sitt flöde. Huvudsakligen för att försöka att slå tillbaka videotjänsten TikTok. Facebooks problem är i sak relativt enkelt – unga flyr Facebook till TikTok. Trenden med att unga lämnar Facebook är inte ny, den här pågått ett tag men nu finns det dessutom tecken på att andra användargrupper lämnar Facebook eller är mindre engagerade vän tidigare. Facebooks tillväxt har stannat av och det oroar ledningen. Därför byts heter i flödet ut mot videoklipp.
0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x