Facebooks kursändring kostar miljoner för tidningar

av | jun 11, 2022 | Socialt

Facebooks kursändring att gå från ett nyhetsflöde och istället satsa på videoklipp a´la TikTok kan komma tt kosta en rad tidningar och medier miljoner, dollar.

Idag betalar Facebook New York Times, Wall Street Journal, Washington Post och flera andra stora amerikanska medier flera miljoner dollar, årligen i ersättningar för att mediernas nyheter finns med på den sociala mediatjänsten.

The company has paid average annual fees of more than $15 million to the Washington Post, just over $20 million to the New York Times , and more than $10 million to The Wall Street Journal, according to people familiar with the matter. The Journal fee is part of a broader Facebook News deal largely negotiated by parent company Dow Jones & Co., including annual compensation worth more than $20 million, people familiar with the partnership said.

Wall Street Journal (betalvägg)

Ändringar
Nu vill Facebook lägga om kursen och göra ändringar i sitt flöde. Huvudsakligen för att försöka att slå tillbaka videotjänsten TikTok. Facebooks problem är i sak relativt enkelt – unga flyr Facebook till TikTok. Trenden med att unga lämnar Facebook är inte ny, den här pågått ett tag men nu finns det dessutom tecken på att andra användargrupper lämnar Facebook eller är mindre engagerade vän tidigare. Facebooks tillväxt har stannat av och det oroar ledningen. Därför byts heter i flödet ut mot videoklipp.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian