En del MacBook Pro 13 M2-modeller har en långsammare SSD

av | jun 28, 2022 | Nyheter

Ska du köpa en ny MacBook Pro 13 M2 så bör du vara medveten om att Apple har valt långsammare SSD-diskar i instegsmodellen med 256GB lagring.

Created Tech och Max Tech har testat ingångsmodellen av 13-tums MacBook Pro med en 256 GB SSD; den minsta tillgängliga lagringskapaciteten. Testerna visar att denna SSD har en läshastigheter som är betydligt långsammare än sin föregångare, den M1-baserade 13-tums MacBook Pro.

Den nya M2-baserade bärbara datorn har SSD-läshastigheter som är 50 procent långsammare, medan skrivhastigheter är 30 procent långsammare.

Problemet

Problemet med en långsammare SSD-disk handlar om mer än att bara öppna och spara filer. Det påverkar även den funktion där hårddisken själv används som ett temporärt minne och lagrar data i det som kallas för en swapfil. Det innebär att en långsam SSD-disk påverkar hela datorns prestanda, inte bara läs- och skrivfunktionerna.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian