REPORTAGET

Efter 18 månaders tystnad – Q är tillbaka

av | jun 29, 2022 | Reportage

Efter 18 månaders tystnad så har Q, kontot på 8kun (tidigare 8chan) börjat att posta inlägg igen. Q är det konto som startat QAnon och som gett upphov till en rad mycket märkliga konspirationsteorier.

Inlägget, även kallat en Q-drop av QAnon-troende, gjordes på fredagskvällen på 8kun, tidigare var känd som 8chan.

“Ska vi spela ett spel en gång till”, stod det i inlägget. Två inlägg ytterligare gjordes strax efter.

QAnon-forskare tror att personen som utger sig för Q den här gången är antingen Ron Watkins, den tidigare administratören för 8kun/8chan som för närvarande kandiderar för kongressen i Arizona, eller någon i nära kontakt med Watkins. Forskarna pekar på webbplatsens användning av en tripcode, en unik identifierare på det digitala forumet som är knuten till ett visst konto, som bevis.

Washington

QAnon är en konspirationsteori som hävdar att Trump för ett hemligt krig mot en hemlig krets av den demokratiska eliten, Deep State, och Hollywoodstjärnor som är pedofiler och satans-dyrkare. Allt styrs från källan till en pizzeria i Washington.

Lingvistik-analys avslöjar grundaren av QAnon

Analyser av inlägg, hur och var tidigare inlägg har postats och det faktum att Q tycks följa Ron Watkins och Jim Watkins som båda fanns med som administratörer av 4Chan innan de hoppade av och startade 8Chan numera 8kun. Q har följt med i det avhoppet, kan noteras.

Högt uppsatt

De som tror på de har konspirationerna, som naturligtvis både saknar grund och bevis, tror att Q är en högt uppsatt tjänsteman, någonstans djupt inne i administrationen. Hans sägs sitta inne med mängder av mycket hemlig information som rör en omfattande global konspiration.

Nu skriver alltså Q igen och anhängarna, QAnon, följer vartenda ord som publiceras.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian