REPORTAGET

Donald Trump tror på fullt allvar att en enda individ kan avgöra vem som ska bli president

av | jun 21, 2022 | Reportage

De fortsatta kongressförhören visar att Donald Trump på allvar och på riktigt tror att en enda enskild individ kan avgöra vem som ska bli landets president, inte ens när hans närmaste medarbetare påpekade det helt absurda i hela den tanken så vidhöll Trump sin uppfattning.

Den 6 januari 2021 så skulle valresultatet i 2020 års presidentval fastställas formellt. Det är en process där elektronernas avgivna röster fastställs med vice presidenten som ordförande. USA har ett valsystem med delstater som representerar ett visst antal elektorsröster. I en formell process så fastställs sedan valet och det är den processen som Donald Trump tror kan styras och kontrolleras av vice presidenten. Trump tror, på fullt allvar, att en enda enskild individ kan avgöra vem som ska bli landets nästa president.

Det är, får att trycka det milt, en åsikt som ingen juridiskt skolad människa delar och ingen expert på demokrati eller den amerikanska konstitutionen heller.

Eric Herschmann är advokat och han var juridisk rådgivare åt Vita Huset och Donald Trump. Hans uppfattning är tämligen rak och tydlig i videon ovan. Trump tror, på riktigt, att en enda enskild individ har makten att göra om ett val där miljontals amerikanska har lagt sina röster är korrekt eller inte och av det följer – har makten att utse USAs nästa president.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: