De fortsatta kongressförhören visar att Donald Trump på allvar och på riktigt tror att en enda enskild individ kan avgöra vem som ska bli landets president, inte ens när hans närmaste medarbetare påpekade det helt absurda i hela den tanken så vidhöll Trump sin uppfattning.

Den 6 januari 2021 så skulle valresultatet i 2020 års presidentval fastställas formellt. Det är en process där elektronernas avgivna röster fastställs med vice presidenten som ordförande. USA har ett valsystem med delstater som representerar ett visst antal elektorsröster. I en formell process så fastställs sedan valet och det är den processen som Donald Trump tror kan styras och kontrolleras av vice presidenten. Trump tror, på fullt allvar, att en enda enskild individ kan avgöra vem som ska bli landets nästa president.

Det är, får att trycka det milt, en åsikt som ingen juridiskt skolad människa delar och ingen expert på demokrati eller den amerikanska konstitutionen heller.

Eric Herschmann är advokat och han var juridisk rådgivare åt Vita Huset och Donald Trump. Hans uppfattning är tämligen rak och tydlig i videon ovan. Trump tror, på riktigt, att en enda enskild individ har makten att göra om ett val där miljontals amerikanska har lagt sina röster är korrekt eller inte och av det följer – har makten att utse USAs nästa president.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x