Marknadsavdelningen på Netflix har all anledningen i världen att oroa sig och det finns förklaringar ill varför en del till och med sover lite illa. Nya siffror från Storbritannien visar på en snabb tillväxt för Disney+ och AppleTV+ – och det ser ut att vara på Netflix bekostnad.

Nu är det inte helt nattsvart; Netflix ökar antalet abonnenter och kunder men inte i nivå med konkurrenterna.

Netflix, Amazon Prime Video och Sky’s Now TV såg mindre ökningar under kvartalet där 17,29 miljoner hem som hade tillgång till Netflix under första kvartalet 2022, en ökning med 3 % från 16,79 miljoner föregående kvartal. 13,35 miljoner hem som har tillgång till Amazon Prime Video, en tillväxt på 6 % från 12,57 miljoner under fjärde kvartalet 2021. Slutligen så hade 2,13 miljoner hem tillgång till Now TV, en ökning med 4% från 2,06 miljoner föregående kvartal.

Uppåt

Uppåt alls men inte lika uppåt som Disney+ (varför ska alla tv-tjänster heta något med plus?) som gick från 5.49 miljoner prenumeranter till 6.53 procent – det är upp med 19 procent.

AppleTV+ ökade från 1.24 miljoner till 1.57 miljoner – ett plus på 27 procent.

Mot detta kan invändas att Storbritannien inte är Europa eller hela världen och att AppleTV+ ökar från i sammanhanget rätt beskedliga siffror. Logiska invändningar om det nu inte vore för att Netflix tappat mark på en rad andra marknader, stoppar ett stort antal produktioner och nu dessutom börjat att säga upp anställda – i hundratal.

Därför sover Netflix marknadsavdelningen inte helt harmoniskt just nu.

Variety

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x