Apple har tecknat ett tio-årigt, exklusivt streamingavtal för den amerikanska proffsfotbollen, MLS, alltså det även vi europeer kallar för fotboll.

Apple och Major League Soccer (MLS) tillkännagav idag att Apple TV-appen kommer att vara den exklusiva destinationen för att se varje enskild MLS-match i direktsändning från och med 2023. Detta partnerskap är en historisk förstagång för en stor professionell sportliga och kommer att tillåta fans runt om i världen för att se alla MLS, Leagues Cup,1 och utvalda MLS NEXT Pro och MLS NEXT-matcher på ett ställe – utan några lokala sändningar eller behov av ett traditionellt betal-TV-paket.

Uppenbarligen så har Apple ett exklusivt globalt avtal vilket betyder att fotbollen kommer att kunna sändas, streama, till resten av världen så det är inte ett begränsat, USA-exklusivt avtal som det avtal som nu ger Apple rätten att sända baseboll.

Nytt abonnemang

250 miljoner per år uppges rättigheterna kosta Apple men rättigheterna kommer inte att ingå i nuvarande abonnemang – det kommer att krävas ytterligare ett abonnemang på fotbollsmatcherna:

Från början av 2023 till 2032 kan fans få varje live MLS-match genom att prenumerera på en ny MLS-streamingtjänst, tillgänglig exklusivt via Apple TV-appen. Utöver allt matchinnehåll kommer tjänsten att ge fansen en ny veckovis live-match-pisk-around-show så att de aldrig missar ett spännande mål eller räddning, och även spelrepriser, höjdpunkter, analyser och annan originalprogrammering. Detta live- och on-demand MLS-innehåll kommer att ge djupgående, bakom kulisserna vyer av spelarna och klubbarna som fansen älskar. Ett brett urval av MLS- och Leagues Cup-matcher, inklusive några av de största matcherna, kommer också att vara tillgängliga utan extra kostnad för Apple TV+-prenumeranter, med ett begränsat antal matcher tillgängliga gratis. Som en extra fördel för fansen kommer tillgång till den nya MLS-streamingtjänsten att inkluderas som en del av MLS helsäsongsbiljettpaket.

Avtalet löper från 2023 och under tio år.

Apple

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x