Apple har problem med reservdelar, kunder får ta tillbaka produkter som lämnats in för reparation

av | jun 22, 2022 | Nyheter

Apple har, precis som de flesta, för att inte säga alla andra tillverkare, problem med att få tag i tillräcklig mängd med kretsar. Det har lett till  allt längre leveranstider och påverkar nu även reperationer av trasiga produkter. Tiderna kan bli så långa att Apple nu låter kunder ta hem sina prylar medan de väntar för att få dem lagade.

Det ska understrykas att det inte är en generell regel och att et inte gäller alla produkter – på en del platser så har dock Apple börjat att lämna tillbaka produkter som lämnats in för reparation:

Om en kund tar med sig sin enhet hem kommer de att informeras när den del som behövs för reparationen anländer. Från den dagen har kunderna fem dagar på sig att lämna tillbaka enheten till servicecentret innan reparationen avbryts.

Den nya policyn är tillgänglig på utvalda platser, och det är upp till servicecentret om en kund är berättigad att ta med sig sin enhet hem eller inte när de väntar på reparationsdelar. Logiskt sett gäller detta bara kunder med enheter som är fungerande och i ett användbart skick.

MacRumors

En snabbkoll med svenska återförsäljare ger bilden av att det inte är riktigt lika illa i Sverige och för svenska kunder. De flesta återförsäljare kan leverera merparten av det Apple erbjuder, med vissa undantag, och det är inga stora problem med reparationer.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: