Apple har, precis som de flesta, för att inte säga alla andra tillverkare, problem med att få tag i tillräcklig mängd med kretsar. Det har lett till  allt längre leveranstider och påverkar nu även reperationer av trasiga produkter. Tiderna kan bli så långa att Apple nu låter kunder ta hem sina prylar medan de väntar för att få dem lagade.

Det ska understrykas att det inte är en generell regel och att et inte gäller alla produkter – på en del platser så har dock Apple börjat att lämna tillbaka produkter som lämnats in för reparation:

Om en kund tar med sig sin enhet hem kommer de att informeras när den del som behövs för reparationen anländer. Från den dagen har kunderna fem dagar på sig att lämna tillbaka enheten till servicecentret innan reparationen avbryts.

Den nya policyn är tillgänglig på utvalda platser, och det är upp till servicecentret om en kund är berättigad att ta med sig sin enhet hem eller inte när de väntar på reparationsdelar. Logiskt sett gäller detta bara kunder med enheter som är fungerande och i ett användbart skick.

MacRumors

En snabbkoll med svenska återförsäljare ger bilden av att det inte är riktigt lika illa i Sverige och för svenska kunder. De flesta återförsäljare kan leverera merparten av det Apple erbjuder, med vissa undantag, och det är inga stora problem med reparationer.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x