closeup photo of turned-on blue and white laptop computer

Digital Shadows, säkerhets- och konsultföretag, har publicerat en rapport som säger att det finns närmare 24 miljarder kontouppgifter till salu på The Dark Web, alltså runt fyra konton för varje individ i världen.

Inom denna enorma datamängd så harDigital Shadows hittat cirka 6,7 miljarder uppgifter med en unik uppsättning av användarnamn och lösenord vilket indikerar att det inte handlar om kopior från andra databaser. Detta är 1,7 miljarder fler än vad Digital Shadows hittade 2020 vilket är ett tydligt tecken på att intrången och stölden av kontonuppgifter ökar.Det är en ökning med 65 procent jämfört med rapporten för två år sedan.

Vanligast

Det vanligaste lösenordet, 123456 hittades i 0,46 % av de totalt 6,7 miljarder kontouppgifterna. De 100 vanligaste lösenorden fanns i 2,77 % av detta antal. Det visar hur oerhört viktigt det är med att ha bra lösenord, inte ha samma lösenord på flera webbplatser och välja långa, krångliga och slumpmässiga lösenord.

Digital Shadows har räknat ut att 49 av de 50 mest använda lösenorden kan knäckas på mindre än en sekund. Lägger du till ett specialtecken till ett lösenord med mer tio tecken så ökar tiden i genomsnitt till cirka 90 minuter. Genom att lägga till två specialtecken ökar tiden till runt cirka två dagar och fyra timmar.

Kompletterar du namn och lösenord med tvåfaktorsautentisering så ökar det säkerheten mångfalt.

Digital Shadows

Guide: Så hanterar du tvåfaktor-inloggningar med inbyggda Keychain

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x