Rebecca Weidmo Uvell har pekat ut partiet Nyans ledare Mikail Yüksel för att vara dömd brottsling och för att ha avtjänat tre år för grovt narkotikabrott men det är en helt annat person som dömts för de aktuella brotten.

Utpekandet görs på Uvells egen blogg:

”En före detta knarkförsäljare som suttit inne 3 år har idag alltså en rad bolag inom bygg och fastighet, där bara ett har någon omsättning att tala om. Och nu vill ha komma in i riksdagen. Det hade ju varit fint om någon i media istället för att ge honom gratis PR hela tiden hade orkat göra lite research så de kan ställa relevanta frågor om det här men nu kanske de gör det i nästa intervju hoppas jag.”

uvell.se – webarchive

Iidningen Bulletin plockade upp uppgifterna och publicerade samma information:

Den publicerade artikeln har nu plockats bort från Uvells blogg.

Bulletin har avpublicerar sin text och bett om ursäkt:

Publiceringen baserades på en blogg som skrev att Michael Yüksel skulle ha suttit i fängelse för narkotikabrott. Det var dock en annan man med liknande namn som partiledaren. Vi kontrollerade uppgifterna i bloggen på en sajt som används för att kontrollera om personer är straffade eller inte. Vi fick uppfattningen att allt stämde då personnumret stämde överens med efternamnet på partiledaren.

Den verklige gärningsmannen är i samma ålder som partiledaren. Dock var förnamnet Mikael och inte Mikail och det borde ha fått varningsklockor att ringa. Några minuter senare avpublicerades artikeln, när Bulletin upptäckte misstaget. Med det sagt skyller vi inte ifrån oss, publiceringen skulle aldrig ha gjorts och vi på Bulletin kan bara sträcka ut handen och be både Mikail Yüksel och hans närstående uppriktigt om ursäkt.

Bulletin

Stämmas

Mikail Yüksel säger att han nu kommer att stämma Rebecca Uvell och Bulletin för förtal.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x