man holding telephone screaming

Det kommer en ny version av AirPods Pro senare i höst förtäljer rykten och det är inte oväntat. Däremot att det ser ut som att Apple envist håller fast vid Lightning-kontakten vilket gör att Apple håller fast vid principen att krångla till det för sina användare.

Jag har en iPhone 13 Pro Max – den använder en Lightning-kontakt.
Jag har en MacBook Pro 14 Pro – den använder USB-C.
Jag har en iPad Pro 12.9 – den använder USB-C.
Jag har ett par Beats Airbuds – de använder USB-C.
Jag har ett oar AirPods Pro Max – de använder Lightning-kontakt.

Det är här är dumheter Apple. Varför kan ni inte rätta in er i ledet och se till att använda samma kontakt som så många andra?

Nu kommer Apple högst sannolikt att tvingas att skrota Lightning-kontakten. 2023 kommer nya regler inom EU-området där handhållen elektronik måste ha en USB-C anslutning. Trots det så lär iPhone 14 och alltså nya AirPods Pro komma med Lightning-kontakten.

Adapter säger du?

Såklart, det löser ju problemet men varför ska jag behöva dra runt med en massa adaptrar om jag betalat drygt 15 000 kronor för min telefon?
Varför kan inte AirPods Pro ha en USB-C kontakt när Beats Airbuds kan ha det?

Släpp Lightning-kontakten nu Apple – gå över till USB-C!

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian