För första gången i iPhones historia kommer Apple att installera en sydkoreansk produkt för den främre (selfie) kameran. Ett kinesiskt företag uppges ha valts bort till förmån för ett koreanskt företag som valts som leverantör.

Apple har valt att ändra sin försörjningskedja (SCM) då främre kameror, som klassificerades som low-end, nu har blivit high-end. Som en del i det så har en sydkoreansk leverantör, LG Innotek, valts som leverantör av frontkameran. en kamera som sägs komma ha sutofocus, vara mer avancerad, ge bättre bilder men också vara väsentligen dyrare – vilket i sin tur kan innebär att priset blir högre för iPhone 14.

ETNews

Vid sidan av LG Innotek så uppges det att Apple också kommer att använda japanska Sharp som leverantör av frontkamerorna.

 

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian