Rebecca Uvell Weidmo fortsätter att låtsas som att ingenting har hänt

av | maj 19, 2022 | Krönikor

Rebecca Weidmo Uvell fortsätter att låtsas som att ingenting har hänt – som om hon inte har anklagats en helt oskyldig person för att vara narkotikabrottsling. Ingen text på hennes blog, ingen rättelse – ingenting. Däremot kritiserar hon nu den socialdemokratiske ministern Annika Strandhäll för att ha en oseriös ton på Twitter.

Inlägget illustreras med en bild med texten “Hate Messages”.

En klok person har en gång sagt “Det är bara de som aldrig gör något som aldrig gör fel”. Även om misstaget att inte läsa innantill, inte kontrollera grundläggande uppgifter, trots att du sitter med all tillgänglig och nödvändig information framför dig och sedan pekar ut fel person som narkotikabrottsling är av det grövre slaget så lika fullt – alla kan begå ett misstag.

Ingenting har hänt

Som skribent, krönikör eller bloggare så rättar du då ditt fel. Du berättar för läsarna att du har gjort fel och publicerar den texten tillsammans med en ursäkt., inte Rebecca Wedmo Uvell. Hon raderar sin helt felaktiga text (även om hon initialt misslyckades även med det) och sedan går hon vidare som om ingenting har hänt.

Hon skriver istället en text över en socialdemokratisk ministers ton på Twitter – vilket hon är i sin fulla rätt att göra, liksom ha åsikter om vad som skrivs och hur saker skrivs. Fast ändå, någonting har ju faktiskt hänt och förutom att hon pekat ut fel person så har hon skadat det egna varumärket, sitt namn och sitt levebröd. Rebecca Weidmo Uvell är föreläsare, lobbyist och hon säger kunna tillhandahålla:

Jag jobbar med frågebaserad påverkan. Vill du veta med hur det går till, kontakta mig. Jag arbetar även icke-publikt. Bland annat som underleverantör till PR-byråer. Jag kan även göra noggrann research kring företag, konkurrenter etc.

uvell.se

“noggrann research”

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

Senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian