Quiz: Kan du de nya orden?

av | maj 28, 2022 | Quiz

Institutet för språk och folkminnen publicerar en lista med nya ord – kan du de nya orden ord?

VAR, cyberhygien och beslutsblindhet är nya ord – se hur många av de nya orden som du kan.

Missa inte heller kallade övriga frågesporterna som du hittar här på Macken. Du kan testa dina kunskaper i Star Wars, Vänner, Apple och många fler frågeslingor, Quiz.

 

Kan du alla de nya orden?

Varje år så publicerar Institutet för språk och folkminnen en lista på nya ord. Vet du vad de betyder?

 

 

 

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: